Skip to content

Duurzame bedrijven sponsoren stunt groene goochelaar 

uriot2

Illusionist Bart Uriot heeft zichzelf afgelopen zaterdag onder grote publieke belangstelling weggetoverd om aandacht te vragen voor de energietransitie. Op de Amsterdamse Torensluisbrug verdween hij van het ene op het andere moment tijdens een demonstratie voor meer gemeentelijke inspanningen om al het hoofdstedelijke vervoer in de binnenstad in 2025 honderd procent elektrisch te maken. Dit terwijl de groene goochelaar het publiek toesprak vanaf een elektrische pick-up truck van Eco-Mobiliteit. Meteen daarop verrees Uriot weer toen hij op een elektrische boot van Drifty, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, onder de brug vandaan kwam varen. Ook Kesbeke, producent van duurzaam Amsterdams zuur (augurken en uitjes) sponsorde de stunt.

Uriot is een goochelaar die graag betekenisvolle verhalen vertelt aan de hand van magie. Vooral het klimaat, maar ook andere maatschappelijke issues verweeft hij in zijn illusies. Zo trok hij eerder aandacht met een goocheltruc in de vorm van een regenboog-kunstwerk dat hij maakte voor een kunstgalerij in de Reguliersdwarsstraat, dat ook aandacht kreeg tijdens de Pride Amsterdam. Uriot treedt maandelijks op tijdens de Amsterdam Magic Show in Boom Chicago. 

Voor meer info over Uriot: https://www.barturiot.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Auteur: Rob Roelofs

  • Rob Roelofs

LEES OOK DEZE ARTIKELEN

Belgische schoonheidszussen publiceren ‘Mooi ouder worden’-boek 

Pascale en Nancy Anthone, twee zussen die samen de anti-aging praktijk Cosmedics runnen, hebben een boek geschreven over mooi ouder worden. ‘Mooi ouder worden’ gaat over het levens- & verouderingsproces,

Branding a Better World wordt onderdeel van Whello

Branding a better World wordt onderdeel van online marketingbureau Whello. Het brandingbureau helpt duurzame merken groter worden en grote merken duurzaam worden. Whello laat mooie merken al jaren groeien via

‘Na 300 Rondjes koken is het tijd voor de next step’

Een start-up heeft behoefte aan naamsbekendheid bij de doelgroep, ook als het om een sociaal bedrijf gaat zonder winstoogmerk. Hoe doet Charlotte de Smeth Gerner dat met haar Rondje Koken?