Skip to content

Persoonlijke sieraden, bijzondere verhalen en een sterke marketingstrategie

Geen artikel meer missen?

Meld je aan voor onze updates en ontvang iedere week de laatste artikelen via e-mail. Meld je aan

Wat begon met sieradenworkshops breidde zich al gauw uit tot een webshop en uiteindelijk tot het luxe merk Vedder & Vedder, een snelgroeiend sieradenbedrijf. “Ik had nooit durven dromen dat het zo groot zou worden”, bekent Anne Vedder, een van de tweelingzussen en oprichtster. En dat via een volledig organisch groeiproces. Hoe dat toch is gelukt? Met de combinatie van een goed product, een persoonlijke aanpak en een sterke marketingstrategie. 

Tijdens een bezoekje aan hun nieuwe pand in Amsterdam-Oost – het oude pand werd te klein – vertelt Anne over de start van Vedder & Vedder, de snelle groei en de bepalende succesfactoren.       

Gouden start 

Anne weet nog precies wanneer het idee ontstond om een volgende stap te zetten. “Na ons afstuderen kregen we een gouden kettinkje van onze moeder. Wij wilden dit graag personaliseren door haar mooie handschrift hierop af te drukken. Maar dit bleek nog niet zo makkelijk.” En daar wilden de Vedder zussen verandering in brengen. Van hun laatste studiefinanciering lieten zij in 2016 een website bouwen en de rest is geschiedenis. Inmiddels zitten ze met 25 man (lees: vrouw) op kantoor. 

Goed product 

Maar van nul naar honderd: daar zitten natuurlijk nog een paar stappen tussen. De sieraden van Vedder & Vedder zijn elegant, subtiel, maar vooral ook: persoonlijk. Een gegraveerd armbandje, een ketting met een lettertje eraan of een ring met een vingerafdruk. Perfect als cadeautje om de grote mijlpalen in het leven mee te vieren en te herinneren, zoals het afstuderen, een trouwerij of een pasgeboren kleintje. Deze speciale momenten gaan vaak gepaard met bijzondere verhalen. 

“Sieraden lijken oppervlakkig, maar wat wij doen is heel mooi. Toen wij net ons bedrijf oprichtten, gebeurde het tragische ongeluk met vlucht MH17. Een moeder kwam toen naar ons toe met een handgeschreven briefje van haar zoon die op de vlucht zat. Wij hebben dit voor haar op een sieraad afgedrukt. Een blijvende herinnering aan haar zoon, die ze altijd bij zich kan dragen. Wij waren zo ontroerd door haar verhaal dat we het online hebben gezet, wat vervolgens vaak werd gelezen en gedeeld.”  

Vedder&Vedder marketingstrategie

“Wij zijn zelf actief op zoek gegaan naar foto’s van BN’ers die bijzondere momenten vierden”

Anne Vedder

Sterke marketingstrategie 

En daar zit de kracht van Vedder & Vedder: hun online presence. En dan is voornamelijk Instagram een bepalende succesfactor. “We hebben in het begin direct drie Instagram-pagina’s opgezet: we dachten ‘hoe meer, hoe beter’”, vertelt Anne. Door mediapersoonlijkheden en influencers, zoals Bibi Breijman, Maan, Monica Geuze en Kae Sutherland – om er maar een paar te noemen – fan van hun merk te maken, was het mogelijk om in korte tijd flink wat likes en volgers te vergaren.  

Maar hoe maak je fans van celebrities middels een sterke marketingstrategie? “Wij zijn zelf actief op zoek gegaan naar foto’s van BN’ers die bijzondere momenten vierden. Zo plaatste Chantal Janzen een foto waarop ze de naam van haar zoontje had geschreven. Hier hebben wij toen een sieraad van gemaakt en naar haar opgestuurd. Zij vond dat zo’n bijzonder cadeau dat ze hier zelf iets over heeft gepost en het nu vaak ook draagt. Dan treedt er een sneeuwbaleffect op: de een ziet het bij de ander en dan gaat het snel.”

Het hele verhaal weten? Koop hier het LEF-boek of neem contact op.

Foto: Valentijn van den Burg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Auteur: Mandy Kraakman

Mandy kwam na het afronden van de master Taal en communicatie na enige omzwervingen in Azië en Amerika terecht in haar huidige functie als contentmarketeer en copywriter. Deze reislustige schrijfster heeft dan ook niet voor niets gekozen voor het specialisme Travel. Ook schrijft ze met even veel enthousiasme over Employer Branding en Contentmarketing.

LEES OOK DEZE OPINIES

Energietransitie

Axel Posthumus (Windunie): “Ik geloof in de coöperatieve vorm”

Axel Posthumus (58) onderging een persoonlijke transitie en doorliep vervolgens met zijn voltallige personeel bij Windunie eenzelfde traject. Nu zijn beide in een nieuwe balans en werpt oud-commando Posthumus zich

Non-profitorganisatie vs. marketingstrategie: hoe zit dat? Deel 1: Plastic Soup Foundation

De plaatjes met schildpadden die verstrengeld zitten in stukken plastic: we kennen ze inmiddels allemaal wel. Maar deze beelden geven nog niet eens een fractie weer van de plastic problematiek
Harm van Ballegooy (Zorgoppas)

Harm van Ballegooy (Zorgoppas): “Juist ouders met zorgbehoevende kinderen hebben behoefte aan tijd voor zichzelf”

Als ouder heb je weinig tijd voor jezelf of voor elkaar. Maar af en toe heb je die vrije tijd wel even nodig. Dat geldt voor alle ouders, maar zéker