Skip to content

Contentmarketingstrategie

Strategie voor contentmarketing

Contentic biedt op verschillende manieren contentaan die bijdraagt aan het behalen van de gestelde strategie, waarbij tekst, video en geluid centraal staan. Content is tegenwoordig niet meer iets wat je er als organisatie ‘even’ bij doet. Het is iets dat serieus genomen wordt en op de agenda staat wanneer er strategische besluiten moeten worden genomen. Contentmarketing is een belangrijk element in het creëren van zichtbaarheid (ook wel brand awareness) om verschillende redenen. Vorm een contentmarketingstrategie voor je organisatie.

Autoriteit door contentmarketingstrategie

Één belangrijk onderdeel in de contentmarketing strategie is het verkrijgen van een autoriteitspositie. Organisaties willen als autoriteit worden gezien binnen hun branche. Wanneer (potentiële) klanten met een vraag of probleem zitten, moet je bekend staan als een organisatie die hun een oplossing kan bieden. Je kan jouw expertise tonen en daarmee de positie van je organisatie verstevigen in de markt. 

Lead generatie

Het is belangrijk om een contentmarketingstrategie te hebben om leads te kunnen generen. De volgende stap is het omzetten van deze leads in klanten. Contentmarketing ondersteunt het salesteam binnen het bedrijf door publiciteit om te zetten in marketing automation. Zorg dat je je een klant via een link in het nieuwsbericht naar een pagina leidt met aanvullende informatie. Op deze manier geef je wat aan de prospect, waarna je ze kan blijven nurturen– voeden met informatie over je organisatie of industrie. Op deze manier zal deze prospect jouw organisatie onthouden en zien als een expert op een gebied. Wanneer hij of zij een dienst wil afnemen die jij biedt zal diegene als eerste aan jouw bedrijf denken.

Employer branding

Een goede contentmarketingstratie kan je ook helpen bij het aantrekken van toekomstige werknemers. Doordat jouw organisatie regelmatig in het nieuws verschijnt krijgen potentiële  werknemers een positieve associatie bij jouw bedrijf. Ben je continu bezig met het binnenhalen van talent? Wil je een geschikter aanbod aan talent? Dan is positieve employer branding van groot belang. 

Contentmarketing draagt bij aan het behalen van strategische doelstellingen. Meer weten? Wees vrij om contact op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp