Skip to content

Leadgeneratie met PR als basis

PR helpt met leadgeneratie

PR levert je bedrijf zichtbaarheid op, waardoor je als autoriteit binnen jouw industrie bekend komt te staan. Maar hoe houd je hier nieuwe klanten aan over? Daar zijn twee manieren voor. Allereerst kun je afwachten tot klanten naar jou toekomen, omdat zij je zien als autoriteit. Daarnaast is ook de inzet van marketing automation een optie. Dé manier om aan leadgeneratie met PR te doen door inhoudelijke kennis met ze te delen.

Marketing automation is het omzetten van (onbekende) online bezoekers naar prospects en vervolgens klanten, ideaal voor de B2B-markt. Er zijn verschillende tools die je helpen om bezoekers te volgen of mogelijkheden die de bezoeker een gepersonaliseerde website aanbieden. En dat allemaal binnen de regels van de AVG. Maar hoe levert het jou een klant op als jouw organisatie in een online krant te vinden is? Dat gaat op de volgende manier:

Persbericht

Binnen je organisatie was een behoefte, om wat voor reden dan ook, om in het nieuws te komen. Na het schrijven van een persbericht, volgde een perslobby om het nieuws bij de juiste journalist te krijgen. Een krant heeft het stuk vervolgens opgepakt en waardoor je op dat moment op hun website staat en wellicht de volgende dag in de papieren versie te vinden bent. Als het hoofddoel van jouw organisatie is om op deze manier nieuwe klanten binnen te halen, zet dan voornamelijk in op de online plaatsing. Het is namelijk mogelijk een link op te laten nemen in het artikel, die toegang verschaft tot je eigen website. Dit gebeurt echter niet zomaar, je moet de lezer wel van extra informatie kunnen voorzien, in de vorm van visuals of een whitepaper.

Leadgeneratie met PR

Prospect tracken

Nadat de lezer op de linkt heeft geklikt en is doorgestuurd naar de website, krijgt diegene de kans om meer te lezen over het onderwerp. Een whitepaper gaat bijvoorbeeld dieper in op het onderwerp en belicht meerdere kanten van een item. Middels een formulier kun je de geïnteresseerde bezoeker vragen om persoonlijke gegevens achter te laten, die het lezen van de whitepaper mogelijk maakt. Deze gegevens komen in het CRM-systeem, waardoor je de persoon in kwestie automatisch verder kunt ‘voeden’ met aanvullende content wanneer zij een opt-in accepteren.

Een organisatie kan er ook voor kiezen om geen formulier toe te voegen, omdat maar een klein percentage van de bezoekers bereidt lijkt om persoonlijke gegevens achter te laten. Je kunt ervoor kiezen om de content ‘vrij’ aan te bieden en bezoekers van je website te tracken en te retargetten. Binnen de AVG-regelgeving zijn er verschillende manieren om erachter te komen wie je website bezoekt.

“De volgende stap is het herinrichten van je website, waardoor elke bezoeker de optimale website voorgeschoteld krijgt.”

Personalisatie voor leadgeneratie met PR

De volgende stap is het herinrichten van je website, waardoor elke bezoeker de optimale website voorgeschoteld krijgt. Dit kan middels liquid content. Nadat de bezoeker eerder de website heeft bezocht, is er een voorkeur voor bepaalde stukken content naar voren gekomen. Dit wordt geregistreerd en bij terugkomst op de website, krijgt de bezoeker automatisch meer stukken voorgesteld over de eerder gelezen onderwerpen. De bezoeker staat op deze manier nog dichter bij je organisatie. Dit creëert een band, wat het makkelijker maakt diegene te overtuigen klant bij je te worden.

Wil jij ook klanten trekken omdat jouw organisatie dé autoriteit in de industrie is? Wij helpen graag om dit te realiseren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Auteur: Bram Zeldenrijk

Bram Zeldenrijk werkt als Business Development Manager bij Mediatic. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond, met een masteropleiding richting IT en innovatie aan de VU.

LEES OOK DEZE ARTIKELEN

Belgische schoonheidszussen publiceren ‘Mooi ouder worden’-boek 

Pascale en Nancy Anthone, twee zussen die samen de anti-aging praktijk Cosmedics runnen, hebben een boek geschreven over mooi ouder worden. ‘Mooi ouder worden’ gaat over het levens- & verouderingsproces,

Duurzame bedrijven sponsoren stunt groene goochelaar 

Illusionist Bart Uriot heeft zichzelf afgelopen zaterdag onder grote publieke belangstelling weggetoverd om aandacht te vragen voor de energietransitie. Op de Amsterdamse Torensluisbrug verdween hij van het ene op het

Branding a Better World wordt onderdeel van Whello

Branding a better World wordt onderdeel van online marketingbureau Whello. Het brandingbureau helpt duurzame merken groter worden en grote merken duurzaam worden. Whello laat mooie merken al jaren groeien via