Skip to content

De Ondernemer kiest voor innovatie en verdieping in video

Prototype

De Ondernemer, Nederlands grootste platform voor ondernemers in het mkb en zzp’ers, zet verder in op bewegend beeld. Voor de verdieping in video werkt zij vanaf heden ook samen met het Amsterdamse full-service contentmarketingbureau Mediatic. Dit heeft onder meer geresulteerd in de nieuwe videoserie ‘Het Prototype’, waarvan vorige week de eerste aflevering uitkwam, met in de hoofdrol producent van energie-opwekkende ramen Physee.

De Ondernemer klopte het afgelopen jaar bij Mediatic aan met de vraag een verdiepend videoformat te ontwikkelen. “We gaan een volgende stap zetten in video met vernieuwende videoformats met meer verdieping”, zegt Robert van den Ham, content director bij De Ondernemer. “Centraal staat om altijd een inhoudelijk interessant verhaal te bieden aan ons publiek, aan ondernemers. Daarin hebben Mediatic en De Ondernemer elkaar gevonden en zo is het videoformat Het Prototype ontstaan.”

Het Prototype: VanMoof

In Het Prototype gaan de makers terug naar de basis van een bedrijf en laten ze het eerste model van hun product zien. Via welke bedrijfsbeslissingen is de ondernemer uiteindelijk gekomen tot waar hij nu staat? “Dat brengen we op een mooie, persoonlijke manier inhoudelijk voor het voetlicht”, vertelt Martin Kuiper, video-lead bij Mediatic en bedenker van formats voor Nu.nl, Lowlands en TivoliVredenburg. In de eerste afleveringen van de rubriek komt naast Physee ook fietsenmerk VanMoof aan bod. Kuiper: “VanMoof wilde fietsen maken waarbij alles in het frame zit. Dat basisidee komt bij de huidige, elektrische variant uitstekend van pas.”

LEF en L(i)EF

Mediatic en De Ondernemer werken al langer samen. Niet alleen op het gebied van video- en contentcreatie, maar ook rondom het boek LEF, waarvoor topondernemers als Pieter Zwart (Coolblue), Raymond Cloosterman (Rituals) en Frits van Eerd (Jumbo) werden geïnterviewd. Momenteel werken zij samen aan de opvolger, L(i)EF, waarin impactbedrijven als Dopper, Tony’s Chocolonely en De Vegetarische Slager aan de tand worden gevoeld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Auteur: Redactie Contentic

  • Redactie Contentic

LEES OOK DEZE ARTIKELEN

‘Na 300 Rondjes koken is het tijd voor de next step’

Een start-up heeft behoefte aan naamsbekendheid bij de doelgroep, ook als het om een sociaal bedrijf gaat zonder winstoogmerk. Hoe doet Charlotte de Smeth Gerner dat met haar Rondje Koken? 

5 tips om Sales en Marketing op elkaar af te stemmen

Sales en marketing. Ze kunnen niet zonder elkaar. Maar in praktijk blijkt het altijd erg lastig om ze op dezelfde lijn te krijgen. Dat bleek ook in het boek ‘Marketing

Alleen duurzaam ondernemen heeft toekomst: van ondernemer naar succesvol impactondernemer

Duurzaam ondernemen is hot. Maar voor ondernemers die echt een verschil maken, is het allang geen strategische keuze meer maar simpelweg iets dat móet. Niet alleen omdat ze het beste